Roadsport

Roadsport er racing med gateregistrerte sportsvogner.

De mest populære bilene oreløpig er :

Porsche, Caterham, Lotus, Ginetta, Morgan, Renault Spider, Jaguar og Chevrolet Corvette.
Alle 2-seters sportsvogner kan delta.

For å delta i Roadsport baneracing trenger du kort fortalt en lisensiert sportsbil, du trenger hastighetslisens, reklameslisens, personlig utstyr som hjelm, kjøredress osv. samt masse godt humør.

For å få tatt din hastighetslisens, tar du kontakt med:

Norges Bilsportforbund(tlf 23 05 45 00), og melder deg på lisenskurs.
NBF arrangerer flere teorikurser på våren, samt at man har det avsluttende praksis kurset på Rudskogen rett før sesongstart. På dette kurset bruker man lisensierte biler, så dette er også en god anledning til å prøve ut «raceren» på bane for første gang.

Lisensieringen av bilen din gjøres også av NBF sine kontrollører, så her vil også NBF fortelle deg om hvor din nærmeste kontrollør er.

En lisensiering av en Roadsport-bil er noe mindre omfattende enn f.eks en «spesial saloon» bil. Vi trenger ikke helbur i lukkede biler, kun bøyle innvendig, med 2 strevere bakover. Fordelen er at man fortsatt har en bil som ser noenlunde original ut. I tilegg må du ha hovedstrømsbryter innvendig og ute, du må ha høytsittende bremselys, minimum 4-punkts FIA godkjente belter, men kikk på regelverket for alle detaljer.